jeudi 1 septembre 2011

MAHEL

Di nla kobol i bug ini le ni kal le hala a nkobla niñ i ndutu. Jon u nog le : mahel mon ma sébla i wañan nyañ le : a ni. Hala wee man nyuu a ngwés to numbee mudaa i héga i nyañ.

Di nla ki kobol i bug ini ni kal le hala a yé ngi bana yom hyes. Jon u nog le: u nsas yep ingéda u nyodag. U nogog ki le: a yep ni kii? A yep ni jis li mbôngôô.

I bug ini i nla ki kobla le hala a yé ngim mam i nyumus we. Jon u nog le : tén e, mapémél imaa, wee u nimil. U nogog ki le : u yé u hel, u gwelba nkok i tjibi.

Di nla ki kobol i bug ini le mahel ni kal le hala a yé ngim yom tole ngim jam i nkéñ ligwelek joñ li jam. Jon u nog le : mahel ma ta ndigi bé le u nol bé, ma yé yag le u nol ndi u nje bé.

Mahel ma yé i bana yom i gwé bé mahee. Kikii ihéga nol mahel. Hala wee u gwéhék nol sô, yom u ntiñil paa to kôôsi ndi ki yom i yé we i mbédgé i mbat yom mahee.

I bug ini le mahel i nla unda we le u gwé ngandag manjel i boñ ngim jam. Inyuu hala nyen u nog le : hiséé hi Ndum Binong hi, hi nke bé ke jam. Hala wee mut ngandag mapék a nhel bé.

Yaônde, 01 hikañ 2011

Nkam Pondi Pondi

http://antoinepondipondi.blogspot.com

Aucun commentaire: