dimanche 1 mars 2015

NDAP HILÔLÔMBI


NDAP HILÔLÔMBI

 

I yé ndap niñ , ndap i nleege bôt,  ndap i nkot bôt. I ndap ini nseñ wé i yé le i lôôs we hémle  Hilôlômbi, u kôs biniigana bi Hilôlômbi. U yi nseñ i nigil ni bôt bape ni nseñ likoda li bôt. Ndap Hilôlômbi i yé sukulu,ndap bôt ba nyi likap. Ngeñ i ntôdôl bé ingéda kel i ñye , ni nogop, ñwee mahoñol, u yi le u nlama je inyuu i bana ngui i ke i sal nson, i mbus u nje i kose u noye, i mbus buga jop u nkônde sal, je i kôkôwa u nti Hilôlômbi mayéga inyuu bilonge bi mam a mbôñôl we i kel ini, u nke i nañi mbus jopop.

 

          Ndap Hilôlômbi i yé homa manyii, i bôt ba njôp i ndap yé ba nlama bé hôya hala. I bet ba nkena ni tat ndap Hilôlômbi ba nlama kôhna Hilôlômbi maséé.

 

Ndap Hilôlômbi i yé ndap mut a nigil ngim yé niñ. Mut a yéñ i bana ngim nseñ inyuule a nkena to tat to jôp i ndap Hilôlômbi. Njômbi hikii mut i yé le a bana biniigana bi Hilôlômbi. Hilôlômbi a yé gwéha,  a nti we sôkôk maséé inyuu i boñ le  u yi le niñ i yé maséé ni ndutu. Jon Hilôlômbi a yé Batunpék  a yé mal yi, a yé ki Béndélmandum.

 

 

                                                                     Yaônde, 14 libui li ñyéé 2014

                                                                         Nkam Pondi Pondi

                                                    http://antoinepondipondi.blogspot.com

 

 

 

Aucun commentaire: